Roelien Altena

PRINT B12 GOB RoelienDe eigenaresse van Gastouderbureau Jip en Janneke is al ruim 20 jaar actief in de kinderopvang. Haar bedrijf is gevestigd op Kolderveen waar haar man Guus, Loon- en grondverzetbedrijf Altena runt. Ze is moeder van Harm en Fenny en houdt van lezen, koken en op vakantie gaan. Meer dan 10 jaar geleden startte ze haar eigen bedrijf. Roelien biedt erkende gastouderopvang en is ingeschreven bij het Landelijk Register voor Kinderopvang. Het gastouderbureau bemiddelt tussen de vraagouder (iemand die oppas zoekt) en de gastouder (iemand die graag op kinderen wil passen). Hiervoor worden intake-, koppelings- en evaluatiegesprekken gehouden Ze ondersteunt met haar bedrijf de gastouders door het aanbieden van cursussen en biedt het lidmaatschap van de speel-o-theek aan. Bovendien regelt het gastouderbureau de facturatie en alle administratie.

Roelien vindt het prachtig om uit te zoeken welke gastouders bij welke vraagouders passen. Ze vindt het fijn om een koppeling te maken die het best past bij het kind. Het kind moet zich goed voelen. Maar ook een ouder moet met een goed gevoel, zijn of haar kind, kunnen achterlaten bij de gastouder. Om te kunnen werken is een goede opvang belangrijk. Omdat Roelien alleen werkt, kent ze alle ouders, kinderen en gastouders. Dat is prettig. Ze weet wat er speelt. De afwisseling van administratie, het contact met de (gast)ouders en het bevorderen van de deskundigheid van de gastouders vindt ze geweldig om te doen.

Gastouderbureau Jip en Janneke blijft voortdurend in ontwikkeling. Roelien is er dan ook trots op dat ze in deze tijd, waarbij de eisen steeds hoger en groter worden, zich prima staande weet te houden.