Robbert en Joyce Bouwknegt

Untitled design (12)Een innovatief en actief echtpaar in een traditionele branche. Robbert en Joyce zijn de eigenaren van Bouwknegt Rietdekkers en Multinok. In 2000 besloot Robbert het rietdekkers vak te leren. Zijn vader was rietdekker en op dat moment wilde Robbert ook wel het dak op. Zijn ervaring als gediplomeerd timmerman kwam goed van pas. Na het overlijden van Robberts vader in 2008 heeft hij samen met Joyce het rietdekkersbedrijf voortgezet. Robert doet voornamelijk de klantcontacten, inkoop, productontwikkeling en advies. Het rietdekkerswerk doet hij samen met een medewerker. Joyce verzorgt de offertes, boekhouding, facturering en markting. Samen hebben ze drie dochters en wonen gezellig met elkaar, de hond en een pony aan de Kolderveense Bovenboer.

Tijdens zijn werkzaamheden liep Robbert voortdurend tegen de bewerkelijke nokafwerking aan. Hiervoor worden keramische nokvorsten gebruikt die zwaar zijn en met specie worden vastgezet op het dak. Bij het aanbrengen mag het niet te warm of te koud zijn, bij regen kun je niet voegen en na enige tijd komt er mos en algen op de specie. Robbert vond het tijd worden voor iets nieuws! Vanaf 2010 is hij gaan ‘knutselen’. Samen met een bouwer van polyesterboten heeft hij een nieuw product ontwikkeld. Multinok nokvorsten.

Deze zijn licht, onder alle weersomstandigheden gemakkelijk verwerkbaar, schoon, onderhoudsvrij en ventileren beter. Wat de kwaliteit van het rieten dak ten goede komt. Joyce en Robbert zijn er apetrots op dat zij zelf deze uitvinding hebben ontwikkeld en dat het inmiddels goed verkoopt. Een prachtig product dat ze ook graag presenteren op de Rietdekkersbeurs. Die ze samen om het jaar organiseren. Een business-to-business vakbeurs voor rietdekkersbedrijven in Nederland, België en Duitsland.

Als rietdekker kom je nog eens ergens. Op het dak bij Dirk Scheringa, Jeroen Pauw of gewoon bij je eigen buurman. Joyce en Robbert vinden het prachtig om met zoveel verschillende mensen contact te hebben en voor ze te werken. Het is geweldig om de klanten gelukkig te maken met een nieuw of opgeknapt dak.