Marion en Kees Schiphouwer

WEB A29 Kindzorg MarionKindzorg Marion van Marion en Kees Schiphouwer is te vinden aan de 1e Nijeveense Kerkweg. De woorden ‘Ondersteund ontwikkelen‘ staan niet zomaar in het logo. Bij de begeleiding van Marion en Kees staat de ontwikkeling en versterking van de eigen mogelijkheden van mensen, van alle leeftijden, centraal. Als betrokken levensloopbegeleiders sluiten Marion en Kees zo goed mogelijk aan bij de talenten van de mensen die een beroep op hen doen. Ze zijn allebei geregistreerd Autismespecialist en hebben kennis van veel ontwikkelingsstoornissen.

Marion en Kees geloven in de kracht van langlopende begeleiding. Bij het aanbod van cursussen of lesmateriaal is er altijd sprake van maatwerk. Dit betekent dat zij bij elk mens, in overleg met familie en/of partner, kiezen voor een individuele aanpak. Iedereen is immers verschillend en bevindt zich in een andere fase van zijn of haar levensloop.

De praktijkruimte is te vinden in het nieuwe zwarte bijgebouw. Het is volledig ingericht om  zelfstandigheidstrainingen te geven. De begeleiding is bij voorkeur in 1 op 1 situaties.  Op een paar weekenddagen worden er activiteiten georganiseerd voor een vaste groep. De insteek hierbij is om van elkaar te leren, ervaringen te delen en erkenning en herkenning bij elkaar te vinden.

Bij de begeleiding wordt soms gekozen voor ambulante begeleiding. Dit kan op school, thuis, op de eigen studieplek, tijdens stage en later op de werkvloer.

‘Het hele netwerk dat bij onze mensen betrokken is krijgt tips en trucs. Zodat zij die kunnen toepassen om onze mensen een welverdiende plek te geven. Zo wordt er samen gebouwd aan een goede toekomst.’ 

Marion en Kees Schiphouwer